Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.05.2011.

16:03

RG: Jelena stala u četvrtom kolu

Jelena Janković završila je učešće na Rolan Garosu u četvrtom kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolja od srpske teniserke bila je prošlogodišnja šampionka Frančeska Skjavone sa 2:1, po setovima 6:3, 2:6 i 6:4.

Jelena je protiv Skjavone odigrala veoma slab prvi i odličan drugi set, a u trećem je propustila nekoliko prilika za trijumf. Pri vođstvu od 4:3 JJ je ispustila 0:30 na servis Italijanke, zatim je imala i dva puta gem loptu za 5:4, ali nije uspela da slavi.

Duel pete i desete teniserke sveta počeo je očekivano - dugim razmenama udaraca sa osnovne linije. Prva tri gema išla su uz servis, a onda je srpska teniserka ispustila 40:0 i Italijanka je prva došla do brejka. Imala je Jankovićeva priliku za ribrejk već u narednom gemu ali je nije iskoristila i Frančeska je povela sa 4:1.

Identična situacija kao i u četvrtom gemu viđena je dva gema kasnije. Ponovo je Jelena imala dobijen servis gem, imala je 40:15, ali je ponovo dozvolila Italijanki da napravi seriju poena i oduzme joj servis. Imala je svoje šanse Jankovićeva i u narednom gemu, činilo se da će i taj gem ispustiti, ali je ipak uspela da iz četvrte prilike oduzme servis protivnici i smanji na 5:2.

Uspela je Jankovićeva da dobije i naredni gem bez problema, ali je Italijanka u devetom ipak odservirala za prvi set posle 48 minuta igre.

Već u prvom gemu drugog seta Italijanka je imala još dve šanse za brejk. Jelena je ovoga puta dobila tesan gem, povela je sa 1:0, a onda je iskoristivši drugu brejk loptu u narednom gemu uvećala prednost. Treći gem bio je neverovatno naporan i dugačak, Skjavone je imala čak četiri brejk lopte, ali nije nijednu iskoristila i Jelena je povela sa 3:0.

Imala je Jelena dve vezane prilike da u četvrtom gemu napravi i drugi brejk i prekitčno reši drugi set, ali Italijanka je uspela da dobije taj gem i ostane u setu. U petom gemu Skjavone je vratila brejk, činilo se da je vratila i momentum, ali Jankovićeva je uzvratila, dobila je tri vezana gema i uvelikom stilu uvela meč u treći set.

Prva četiri gema u odlučujućem setu išla su uz servis, a onda je Italijanka iskoristila drugu brejk loptu i povela sa 3:2. Jelena je već u narednom gemu uzvratila istom merom, zatim je dobila svoj servis gem, ali je u osmom propustila veliku priliku da napravi možda i odlučujući korak ka pobedi. Imala je JJ 0:30 na servis protivnice, ali naredna četiri poena dobila je Italijanka pa je rezultat izjednačen.

Imala je Jelena i u devetom gemu dve gem lopte, ali ni to nije iskoristila, pa je Skjavone iskoristivši drugu brejk loptu došla u priliku da servira za meč. Veoma napet poslednji gem Italijanka je počela dobro, dobila je prva dva poena, zatim je naredna dva izgubila, ali je uspela da se skoncentriše i reši meč u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu